Veiligheidsniveau moet omhoog!

Foto Cees Timmers.jpg
SGP-ambachtNov21-ceesvdwal_21.jpg
Door C. Timmers op 17 februari 2022 om 19:47

Veiligheidsniveau moet omhoog!

Cees Timmers, kandidaat gemeenteraadslid namens de SGP-ChristenUnie is resoluut: “Ambacht is altijd een veilige en leefbare gemeente geweest, dat moet zo blijven. Maar dan moet er extra in geïnvesteerd worden.” We hebben meer politiecapaciteit nodig en de toezichthouders kunnen efficiënter worden ingezet. Ook bewakingscamera’s kunnen hierbij helpen.”

Volgens Timmers is Ambacht nog steeds één van de veiligste gemeenten in de regio. “Maar we moeten wel alert blijven om dat als groeiende gemeente vast te houden.” Onze wijkagenten zijn heel belangrijke ogen en oren in de wijk, maar structureel hebben we te weinig politiecapaciteit. Dat moet veranderen.” Een deel van de kleinere overlast verschuift daarmee naar de toezichthouders van de gemeente, de BOA’s. Maar volgens Timmers moet daar ook het nodige verbeteren. “Er komt ontzettend veel werk op de toezichthouders af, maar er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Wat vinden we het belangrijkst? Daarbij moet wat de SGP-ChristenUnie gekeken worden naar de grootste irritaties van inwoners zoals vuurwerkoverlast of verkeers- en parkeeroverlast. Ook bewakingscamera’s mogen daar wat ons betreft voor worden ingezet.”

Cees (55 jaar) inmiddels zo’n zestien jaar gemeenteraadslid namens de SGP-ChristenUnie fractie noemt nog een ander veiligheidsaspect. “Er moeten wat ons betreft ook meer AED’s bijkomen in Ambacht. Dit is een levensreddend apparaat. We mogen in Ambacht ook tevreden zijn met goed geschoolde burgerhulpverleners.”De gemeenteraadsverkiezingen zijn 16 maart 2022 en Cees is kandidaat 5 op de SGP-ChristenUnie-lijst.

Labels: